Kostas Sid Weblog
"Remembering you are going to die is the best way to avoid the fear that you have something to lose". Steve Jobs
13 September 2006
It's...Showtime!!! (by Apple)


Όπως πάντα λίγες μέρες πριν από ένα keynote ή ακόμα και μερικές ώρες πριν, οι φήμες και το "ράδιο αρβύλα" έχουν την τιμητική τους. Έτσι και αυτή τη φορά ακούστηκαν διάφορα για νέες οθόνες, νέα updates καθώς και για άλλη μια φορά δεν έλειψαν και οι προσδοκίες για το iPhone. Προσωπικά πλέον έχω συνηθίσει το όλο σκηνικό και πέραν από το να διαβάζω τους τίτλους των διαφόρων φημών, δεν ασχολούμαι παραπάνω με το θέμα. Όλα είναι θέμα χρόνου και πιστεύω πως αυτή τη φορά η Apple μπορεί να μην μας ξάφνιασε και τόσο πολύ με τις ανακοινώσεις της, αλλά σίγουρα μας (ή έστω με) κέρδισε!

Είναι ξεκάθαρο πως όλο το ενδιαφέρον στο χθεσινό keynote στράφηκε σε αυτό που πραγματικά αποδίδει κέρδη στην Apple τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι το όλο πακέτο που έχει δημιουργήσει γύρω από τη μουσική. Ένα πακέτο που περιλαμβάνει τα iTunes, iPod και iTunes Music Store. Νέα iPod και iPod nano με περισσότερη χωρητικότητα, και το iPod shuffle που πλέον έγινε τόσο λιλιπούτειο που μάλλον θα αρχίσουμε να το χάνουμε και ας είναι και "clip and go" είναι οι αλλαγές σε επίπεδο hardware που μας ανακοίνωσε ο Steve.

Αυτό όμως που πραγματικά με ξετρέλανε είναι το νέο iTunes 7! Τον τελευταίο χρόνο το iTunes τόσο στον Mac όσο και στο PC μου, έχει γίνει το ένα και μοναδικό πρόγραμμα με το οποίο διαχειρίζομαι τη μουσική μου. Κάνει (σχεδόν) όλα όσα θέλω και το κυριότερο... είναι η προέκταση του iPod μου. Όμως όταν χειρίζεσαι κάτι τόσο πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα νομίζω πως κάποια στιγμή αρχίζεις να αναζητάς μια αλλαγή... έστω και οπτική. Η 7η έκδοση του iTunes 7 όχι μόνο παρουσιάζει ένα ωραιότατο face lift, αλλά διαθέτει λειτουργίες που πλέον δεν νομίζω να μπορέσω να τις αποχωριστώ ποτέ! Μερικές από αυτές είναι:

1.Κατεβάζει τα εξώφυλλα των τραγουδιών μου.

2.Cover Flow για να βλέπω τη βιβλιοθήκη μου με άλλο μάτι.

3.Φοβερό νέο interface για το iPod μου.

4.και πλέον... Gapless Playback!


Μαζί με το iTunes 7 όπως άλλωστε γίνετε και σε κάθε update του, το Software Update κατέβασε και την νέα έκδοση του QuickTime και του Front Row, ενώ η νέα έκδοση του iPod Software Update δεν του χαρίζει μόνο τα κλειδιά συμβατότητας με το νέο iTunes, αλλά του μαθαίνει να δέχεται και παιχνιδάκια!!! Αυτό και αν είναι πρόοδος! Από την πρώτη στιγμή που είδα τα έγχρωμα iPods σκέφτηκα ότι μάλλον είναι καιρός να τα δούμε να μπαίνουν και στο market των παιχνιδιών. Και παρόλο που άργησαν, τα κατάφεραν και ήδη έχουν μερικούς από τους πιο διάσημους τίτλους παιχνιδιών που προσφέρουν αρκετές ώρες κολλήματος... εεμ... ευχαρίστησης εννοώ. Ακόμα δεν αγόρασα κάποιο παιχνίδι για να το δοκιμάσω αλλά αυτές τις μέρες θα κάνω το βήμα και οι πρώτες επιλογές μου μάλλον θα είναι το Zuma και το Vortex.

Μπράβο Apple!... μετά από αρκετό καιρό μας χάρισες ένα keynote που δεν θα μας βάλει σε έξοδα, αλλά αντιθέτως θα μας κάνει να χαρούμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτά που ήδη έχουμε. Τώρα όσον αφορά αυτούς που δεν iPod ή δεν χρησιμοποιούν το iTunes... μάλλον τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να το ξανασκεφτείτε.

Τελειώνοντας αυτό το post όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που βγήκε στην επιφάνεια μετά το keynote. Σε περίπτωση που δεν το είδατε ήδη, στο Engadget υπάρχουν φωτογραφίες από μία νέα συσκευή της Apple που λέγετε iTV. Οι λεπτομέρειες για το iTV δεν έχουν εμφανιστεί στο site της Apple βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος πως στις επόμενες μέρες θα κατακλύσουν διάφορα sites που ασχολούνται με το τι, πως και πότε το κάνει η Apple.
posted by Anonymous @ 10:16 AM  
About Me

Kostas Sid Weblog See my complete profile (Apple,Cars,Moto,Cinema,Tech,etc.!)

Previous Post
Archives
Shoutbox

"Βασανίστε με!Αλλά παρακαλώ στον πληθυντικό...!"kostas

"Creative rides everything..."kostas

"Practice doesn't make perfect, perfect practice makes perfect."

"Open mind for a different view..."

''...μόνο που η πλάκα, το 'χιούμορ', είναι μια σοβαρή υπόθεση και χρειάζεται ταλέντο...''

''Η τέχνη δεν θέλει θυσίες...Οι θυσίες θέλουνε τέχνη'' ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

"Η τηλεόραση έφερε τους φόνους μεσ' τα σπίτια μας... Eκεί που ανήκουν." ΣΕΡ ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ

"Ξέχασε τις συνέπειες της επιτυχίας.Αυτή είναι μόνο ένα προσωρινό εμπόδιο στο δρόμο για την επιτυχία." ΝΤΕΝΙΣ ΓΟΥΑ'Ι'ΤΛΙ

"Αγάπη είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να υπάρξει προδοσία.Γιατί αυτή γίνεται μόνο από κάποιον που αγαπάς..." ΤΖΟΝ ΛΕ ΚΑΡ

"Εχω το πιό απλό γούστο...Μ' αρέσει πάντα το καλύτερο..." ΟΣΚΑΡ ΓΟΥΑ'Ι'ΛΝΤ

Links
    Why?Not Links? Find Links for your site! No Links by me! ahahahaha!!!
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

GreekBloggers.com SYNC BLOGS hit counters